Koken voor grote groepen

Koken voor grote groepen is een vak apart dat houdt vaak in dat iemand die goed kan koken nog niet wil zeggen dat deze persoon ook goed kan koken voor grote groepen. Als dan de kennis enigszins beperkt is wordt er vaak gegrepen naar recepten waarvan men denkt dat het eenvoudig is en niets fout kan gaan. Denk hierbij aan de standaard macaroni,spaghetti of rijst. Hoeveel pannen ik al heb gezien in groepsaccommodaties waar de pasta cq rijstresten op de bodem van de pannen zijn vastgekoekt en voor schoon zijn weggezet. Daarnaast heb ik veel feedback gekregen op mijn recepten omdat ze juist niet gebaseerd zijn op de standaard pasta of rijst gerechten, dat heeft mij doen besluiten om een kookboek met tips en recepten voor grote groepen te maken. Daarnaast kunnen dezelfde recepten ook nog eens voor thuis gebruikt worden omdat er ook de hoeveelheden bij staan voor 4 personen.

Zoekt u een kookboek met plaatjes moet je niet hier zijn. Ik heb meestal de diners op basis van regio gemaakt. Dat wil zeggen bv Zweeds, Hollands, Thais of Spaans. De gerechten zijn ingedeeld op soort maaltijd en op regio.