Koken voor grote groepen

Koken voor grote groepen is een vak apart dat houdt vaak in dat iemand die goed kan koken nog niet wil zeggen dat deze persoon ook goed kan koken voor grote groepen. Als dan de kennis enigszins beperkt is wordt er vaak gegrepen naar recepten waarvan men denkt dat het eenvoudig is en niets fout kan gaan. Denk hierbij aan de standaard macaroni,spaghetti of rijst. Hoeveel pannen ik al heb gezien in groepsaccommodaties waar de pasta cq rijstresten op de bodem van de pannen zijn vastgekoekt en voor schoon zijn weggezet. Daarnaast heb ik veel feedback gekregen op mijn recepten omdat ze juist niet gebaseerd zijn op de standaard pasta of rijst gerechten, dat heeft mij doen besluiten om een kookboek met tips en recepten voor grote groepen te maken. Daarnaast kunnen dezelfde recepten ook nog eens voor thuis gebruikt worden omdat er ook de hoeveelheden bij staan voor 4 personen.

Zoekt u een kookboek met plaatjes moet je niet hier zijn. Ik heb meestal de diners op basis van regio gemaakt. Dat wil zeggen bv Zweeds, Hollands, Thais of Spaans. De gerechten zijn ingedeeld op soort maaltijd en op regio.

Algemeen
Hoeveelheden per persoon
Grote stukken vlees braden
Conversie tabellen
Tips and Tricks

Frans
Kip cocktail
Franse Uiensoep
Pompoensoep
Broccolisoep

Boeuf Bourguignon
Boeuf Stroganoff

Aardappelpuree
Boontjes in kruidenkaas
Franse Salade

Dame Blanche
IJs met warme kersen

Grieks
Koolsalade
Tzatziki

Hollands
Meloen met ham
Groentesoep

Andijvie Stamppot
Zomerse Hutspot

Salade met Hollandse garnaaltjes

Appelkwark
Hopjesvla met gember
Chocolade dessert

Hongaars
Kool-creme soep

Hongaarse Goulash
Vegetarische Goulash

Spätzle
Gebonden Boontjes

Palacsinta

Iers
Champignonsoep

Shepherd’s Pie
Bourgondische roulade

Aardappel schotel
Guiness Carrots
Romige Doperwten
Salade Buffet
Soda Brood

Indisch
Pinda soep
Paksoi-rijst soep

Nasi Goring

Sateh
Foeyonghai
Indo Kip

Manis Djawa
Banaan uit de oven

Italiaans
Verse Tomaten Soep
Tomaten Room soep

Tagliatelle met Carbonara saus

Bolognese saus
Champignon saus
Tonijn saus

Salade verde
Olijven salade
Bruchettadessing / dipper

Tomaten ciabatta

Amaretti Vla

Marokkaans
Courgette Soep

Zalm uit de oven
Marokkaans stoofvlees

Couscous
Tzatziki met Marokkaanse twist
Rode-Bieten Salade

Sinaasappel-Dadel desert
Honing Vijgen Yoghert

Mexicaans
Muchos Nachos

Quacamole

Merenge Desert

Spaans
Catalaanse Kip

Oven Aardappeltjes
Catalaanse salade
Spaanse Ratatouille

Spaanse Koffie

Thais
Thaise groetensoep

Curry Visschotel
Pad Thai
Thaise salade

Fruit-Vanille Dessert

Vlaams
Vlaamse Uiensoep

Zweeds
Aardappel-Prei Soep

Gegratineerde Zalm
Kött Bullar
Pytt i Panna

Zweedse Roomjus

BBQ – Salades
Couscoussalade  met makreel
Huzarensalade
Pastasalade met tonijn
Rundvleessalade

Taarten Zoetigheid
Aardbeientaart
Appel-kruimel-taart
Appel-noten-taart
Yoghurt-kersen-taart
Tarte-tartin
Appel-kaneel-crumble
Wafel recepten
Cupcakes

Smoothies
Smoothie recepten

IJs
IJs Recepten

Voor op het stokbrood
Kruidenboter
Knoflookboter
Olijfboter
Kruidenkaas
Italiaanse Burro
Raker Øst