Koken voor grote groepen is een vak apart dat houdt vaak in dat iemand die goed kan koken nog niet wil zeggen dat deze persoon ook goed kan koken voor grote groepen. Als dan de kennis enigszins beperkt is wordt er vaak gegrepen naar recepten waarvan men denkt dat het eenvoudig is en niets fout kan gaan. Denk hierbij aan de standaard macaroni,spaghetti of rijst. Hoeveel pannen ik al heb gezien in groepsaccommodaties waar de pasta cq rijstresten op de bodem van de pannen zijn vastgekoekt en voor schoon zijn weggezet. Daarnaast heb ik veel feedback gekregen op mijn recepten omdat ze juist niet gebaseerd zijn op de standaard pasta of rijst gerechten, dat heeft mij doen besluiten om een kookboek met tips en recepten voor grote groepen te maken. Daarnaast kunnen dezelfde recepten ook nog eens voor thuis gebruikt worden omdat er ook de hoeveelheden bij staan voor 4 personen.
Zoekt u een kookboek met plaatjes moet je niet hier zijn. Ik heb meestal de diners op basis van regio gemaakt. Dat wil zeggen bv Zweeds, Hollands, Thais of Spaans. De gerechten zijn ingedeeld op soort maaltijd en op regio.
Algemeen
Hoeveelheden per persoon
Grote stukken vlees braden
Conversie tabellen
Tips and Tricks
Frans
Kip cocktail
Franse Uiensoep
Romige Pompoensoep
Broccolisoep
Boeuf Bourguignon
Boeuf Stroganoff
Aardappelpuree
Boontjes in kruidenkaas
Franse Salade
Dame Blanche
IJs met warme kersen
Grieks
Koolsalade
Tzatziki
Hollands
Meloen met ham
Groentesoep
Pompoensoep
Andijvie Stamppot
Zomerse Hutspot
Salade met Hollandse garnaaltjes
Appelkwark
Hopjesvla met gember
Chocolade dessert
Hongaars
Kool-creme soep
Hongaarse Goulash
Vegetarische Goulash
Spätzle
Gebonden Boontjes
Palacsinta
Iers
Champignonsoep
Shepherd’s Pie
Bourgondische roulade
Aardappel schotel
Guiness Carrots
Romige Doperwten
Salade Buffet
Soda Brood
Indisch
Pinda soep
Paksoi-rijst soep
Nasi Goring
Sateh
Foeyonghai
Indo Kip
Manis Djawa
Banaan uit de oven
Italiaans
Verse Tomaten Soep
Tomaten Room soep
Tagliatelle met Carbonara saus
Bolognese saus
Champignon saus
Tonijn saus
Salade verde
Olijven salade
Bruchettadessing / dipper
Tomaten ciabatta
Amaretti Vla
Marokkaans
Courgette Soep
Zalm uit de oven
Marokkaans stoofvlees
Couscous
Tzatziki met Marokkaanse twist
Rode-Bieten Salade
Sinaasappel-Dadel desert
Honing Vijgen Yoghurt
Mexicaans
Muchos Nachos
Quacamole
Merenge Desert
Spaans
Catalaanse Kip
Oven Aardappeltjes
Catalaanse salade
Spaanse Ratatouille
Spaanse Koffie
Thais
Thaise groentensoep
Curry Visschotel
Pad Thai
Thaise salade
Fruit-Vanille Dessert
Vlaams
Vlaamse Uiensoep
Zweeds
Aardappel-Prei Soep
Gegratineerde Zalm
Kött Bullar
Pytt i Panna
Zweedse Roomjus
BBQ – Salades
Couscoussalade met makreel
Huzarensalade
Pastasalade met tonijn
Rundvleessalade
Taarten Zoetigheid
Aardbeientaart
Appel-kruimel-taart
Appel-noten-taart
Yoghurt-kersen-taart
Tarte-tartin
Appel-kaneel-crumble
Wafel recepten
Cupcakes
Smoothies
Smoothie recepten
IJs
IJs Recepten
Voor op het stokbrood
Kruidenboter
Knoflookboter
Olijfboter
Kruidenkaas
Italiaanse Burro
Raker Øst